Armağan’ın Penceresi

4

Hiç görmeden, konuşmadan yakın bulduklarım var kendime. Sadece birkaç yazısını okumak, attığı bir mesajdaki inceliği görebilmek, yaptıklarını izlemek yetiyor bana. Hele bir de elini taşın altına sokup bir şeyler yapıyorsa insanlık adına ballı kaymak oluyor benim için.

Armağan Portakal da bu kişilerden. Benim için çiçek kökü bıraktı Zamane Kahvesi’ne, ben ona kitap bıraktım, o bana mesaj attı, ben ona mail attım, o bana mektup yazdı, ben onunla projeme devam ettim…Böyle bir ilişki işte. Ama ikimiz de biliyorum ki kalpten bir ilişki kurduk birbirimizle, çünkü o da birilerinin yüreğine dokunmayı seviyor.

Armağan Portakal, “Sesli Kitaplar” projesinde kitaplar seslendiriyor, görme engelliler için. Tesadüf adlı bir kitabı var ve bu kitap da Özlem Çapan tarafından seslendirilerek, Türgök Kütüphanesi’nde yerini bulmuş. Tüm bunları yaparken  başka ne yapabilirim diye düşünürken çektiği fotoğraflar aklına gelmiş, VEEEEEE;

“Ben sadece ilham alıyorum, ilham vermeye çalışıyorum…Yaptıklarımın sandık bekleyen çeyiz gibi olmaması için, yaptıkça paylaşmak ve bir işe yaramasını sağlamak istiyorum…”

İşte bu satırlar Armağan’ın kaleminden ve bu satırları “Armağan’ın Penceresi” adlı kişisel fotoğraf sergisiyle hayata geçiriyor bu Cuma yani 15 Şubat 2013’de. Geliri Türgök (Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı)  için bağışlanacak olan sergide, Armağan Portakal’ın gözünden şehir şehir, semt semt hikayeler bulacaksınız.

Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Kozzy Kültür Merkezi A Sanat Galerisi’nde 15 Şubat’ta açılacak sergi 23 Şubat’a kadar görülebilir.

Armağan’ın bir de notu var, lütfen çiçek göndermeyiniz, alacağınız bir foto ile Türgök için destek olabilirsiniz diyor.

Kokteyl: 15 Şubat 2013 Saat:18:00


Kozyatağı Kültür Merkezi-KKM

Bayar cad. Buket sok. No:20/1 Kozyatağı

0216. 658.00.15

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz