Kasap Cengiz

4

Sadık müşteriyimdir eğer bir üründen/hizmetten memnun kaldıysam… Hele konu gıda olunca çok daha özen gösteririm. Denenmiş, memnun kalınmış yerlere gitmeyi, bu tip yerlerden ürün almayı tercih ederim. İstanbul Bostancı’daki Pırlanta Et için bilirsiniz zaman zaman yazarım şimdi de Sapanca’da her zaman et aldığım Kasap Cengiz’den bahsetmek istiyorum size. Sattıkları etin yanı sıra şimdi de dükkanın tam karşısında yeni bir restoran açtılar ve dün akşam burada meşhur tandırından tatma fırsatı yakaladım. Yolunuz düşer de önünden geçerseniz bir mola verin derim.

Kasap Cengiz, Sapanca Yanıkköy-Kurtköy ayrımında tam da Yanıkköy tabelasının başucunda bir dükkan. Sahibi Cengiz Bey işini bir sanatçı titizliğiyle icra eden bir Sakaryalı. Hayvanları kendileri kesiyorlar ve iki ayrı soğuk hava depolarında saklıyorlar. Pazartesiden perşembeye kesim ve dinlendirme işi sürüyor, cuma cumartesi pazar da satış yapıyorlar. Ha yanlış anlaşılmasın dükkan haftanın yedi günü açık ama hafta sonu talep çok. Pirzola için önceden rezervasyon şart mesela, ben perşembeden arıyorum kendilerini. Et satışının yanı sıra yaklaşık iki ay  önce tam dükkanın karşısına bir de restoran açtılar. Gitmek dün kısmet oldu bize. Restoranda et, köfte var ama spesiyalleri TANDIR. Cumartesi pazar yaptıkları tandır için söyleyeceğim tek şey MÜKEMMEL. Bugüne kadar böylesini yemedim sözünü gönül rahatlığıyla söylerim. Tabii ki yağıyla pişiriyorlar lezzeti olsun diye ama önünüze gelen tabak da tek bir yağ göremezsiniz. İç pilavı da Cengiz Bey kendisi yapıyor. Ayranları muhteşem. Hal böyle olunca tandır yemek için önceden ayırtmanız gerekebilir tandırı. Sapanca ve civarında oturuyorsanız pişmiş tandırı paket de yaptırıp evinizde yiyebilirsiniz. Çocuklar için köfte ve pirzolayı özellikle tavsiye ederim. Yanında gelen patates kızartması da dondurulmuş değil dikkat dikkat!!!

İster pişmemiş et, ister restoran kısmı için Kasap Cengiz aklınızda olsun. Bu arada sadece öğlen ve akşam et tercihiniz için öneriyorum, kahvaltı ve sebze yemeği gibi hizmetleri yok. Yetişemiyorlar çünkü, dükkan çok yoğun. Ramazan da iftar menüsü de hazırlayacaklarmış. Eh benden bu kadar sevgili okur. Aşağıda iletişim bilgileri var ama kısaca tarif istersen; Sapanca gişelerden çıkarsan arabayla, çıkışta sola İzmit yönüne döneceksin sırasıyla Mahmudiye, Kırkpınar ve Kurtköyü geçince solda hemen Yanıkköy girişinde kasabı sağında da restoranı göreceksin. Kartepe çıkışından çıkarsan da Sapanca oklarını takip edip Maşukiye’yi Yanıkköy’ü geçip Kurtköy girişinde sağda göreceksin. Her zaman olduğu gibi benden selamlar götürün:)

Kasap Cengiz: 0264.592.67.53  0264. 592.67.89

 

4 YORUMLAR

    • İstanbul da oturuyorum, 2003 yılından beri, hafta sonu ve Kurtköy de yazlıkta kalırken ziyaret ederim. gerçekten güvenerek alıp, düşünmeden yiyebileceğiniz bir yer.
      herkese tavsiye ederim.

  1. Ben google dan kasap cengizin numarasini ariyordum.sapancaya dogru yoldaydik.kartlarini evde unutmusum. Yorumlariniz dikkatimi çekti. Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca pırlanta etide her zaman tercih ederiz.onlarda cok basarili.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz