Ekiminiz kutlu mutlu olsun

7

Ekim ayına da girdik bu arada. Bugün yazın bittiği daha bir hissediliyor havadan. Karanlık, ıslak bir o kadar da kasvetli. Dün sanki veda sıcağıydı. Güzel bir eylül geçti hele son günü pek bir keyifliydi. Bir kahve muhabbeti ile başlayan DEHB Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Semineri’mizi başarıyla tamamladık. Armağan, Elgiz ve ben bu arada iyi bir ekip çalışması çıkardık diye düşünüyorum bu etkinlikte. Her birimiz planlı, programlıydık ve birbirimizle çok örtüşen yanlarımız vardı. Dakik olmak, nazik olmak, ertelememek, alçakgönüllü olmak, küçüğünden büyüğüne her işi ucundan değil bütünüyle tutmak. Bence bu sonuca da yansıdı ve umduğumuzun üstünde bir katılımla güzel bir semineri geride bıraktık. Benim için en güzel taraflarından biri de Jodi Sleeper Triplett ile tanışmak ve onun tarafından imzalı kitabına sahip olmak oldu. Dün böyle bitti.

Bugün ise bir anma törenine gittim. Şimdi belki de çoğu gence bir şey ifade etmez ama yılların eskitemediği Samanyolu parçasını seslendiren Berkant’ın ölümünün birinci yılı bugün. Eşi Engin Hanım geçen hafta arayıp kabri başında yapılacak anma törenini söyleyince not etmiştim ve Duru evde hasta yatıyor olmasına rağmen bugün oraya gittim. Mezarlıkta yürürken mezar taşlarına baktım şöyle bir, kimi bir yıl yaşamış kimi on sekizinde göçmüş, kimi doksan küsur…Hepsinin de gittiği ve yattığı yer aynı. Bu dünyada sahip olduğunu kimse götüremiyor, dünya malı dünyada kalıyor diye düşünürken bir devasa kabir gördüm. Kule gibi yapılmış, karşısında da bazı insanlar namaz kılıyor, çevresinde İstiklal Marşı duruşunda hazır ol duranlar filan var. Yatır herhalde dedim. Ama öyle altın varaklı mezar taşından yatır olur mu? Tam mezarlığın ortasında en güzel yerde olan bu büyük kabristanın taşına bakınca bir devlet büyüğümüzün! annesinin mezarı olduğunu anladım nasılsa. Anlamayanın zaten zekasından şüphe ederim. O ne şatafat, o ne ego, o ne …ne denir ki. Peki ya etrafında dua edip hac vazifesi görür gibi tavaf edenler. Nutkum tutuldu önüme baka baka indim Engin Hanım’ın yanına. Yıllarca sanatla iç içe yaşamış, milyonları bir parçasıyla kendine hayran bırakmış bir sanatçının mütevazi kabri başında duamızı ettik, şarkımızı söyledik ve günlük hayat kavgamıza geri döndük. Bu arada siz tanır mısınız bilmem ama Ercan Turgut, Metin Ersoy, Baha Boduroğlu da vardı törende ve dediler ki “yolumuz yakın Berkant bekle bizi”…Son günlerde yitirdiğimiz eski değerlere bakınca allah gecinden versin diyor insan içinden. Bu arada 12 Ekim’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde olacak İmza Karın söyleşisinde Engin Hanım da konuşmacı…

Ekim ayı bizim için biraz Türkiye’den uzak bir ay olacak kim bilir belki de iyi olacak. Havalar nasıl olursa olsun sizin ekiminiz iyi olsun.

7 YORUMLAR

  1. Beraber yaptığınız çalışmaları imrenerek izliyorum. Sizleri kutluyorum, harikasınız…
    Berkant nur içinde yatsın…
    12 ekimde görüşmek üzere…
    Sevgiler gönderiyorum…

  2. Banucum , oncelikle bu guzel seminer icin cok tskler. cok bilgilendirici, egitici ve keyifliydi. iyi ki gelmisim dedim butun seminer boyunca. Elgiz hn ve Armagan hn la tanismakta superdi , arkadaslarinda senin gibi candan, yardimsever , paylasimci :))))

    Berkant’in benim icin yeri cok farkli. 11 sene once Samanyolu sarkisi benim dugum sarkimdi. Allah rahmet eylesin nur icinde yatsin…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz