Birsen Başar ile Otizm

0

Otizm Dostları Derneği ve Anneysen.com ile “Otizmi fark et, yaşamı paylaş” adlı bir etkinlik var 18 Nisan Cuma günü. Ben çalıştığım için katılamıyorum ama sizi “yaşamı paylaşmak için” Birsen Başar ile otizm ve otizmin bilinmeyen iç dünyasına farklı bir yolculuğa davet ediyorum.

Hayatı boyunca yaşadığı iletişim ve davranış sorunlarının nedenlerini 21 yaşında otizm teşhisi aldıktan sonra keşfeden Birsen Başar, hayatı ve insanları algılayışındaki farklılıkları anlatabilecek beceriye sahip, yüksek işlevli bir otizmli. Ah keşke her otizmlinin bu becerilerinin farkına varılabilse ya da çok erken yaşta otizm teşhisi konabilse de Birsen Başar gibi harika sonuçlar alınabilse. Sizin çok yakınınızda otizmli biri var mı bilmiyorum ama benim var. Çok sevdiğim yeğenim Tuğçe, bakışlarımızla anlaşırız onunla aslında biliyorum ve bana çok şey söylemek ister ama söyleyemez. Güzeller güzeli Tuğçe’yi Birsen Başar gibi konuşmalar yaparken görmeyi çok arzu ederdim.

Otizm farkındalığı için Hollanda ve Türkiye’de seminerler veren Birsen Başar’ın kendi hayatından kesitler anlattığı iki kitabı ile Hollanda’da çekilen bir belgeseli bulunuyor.

Gerçekten çok arzu ettiğim bu güne katılamayacağım için çok üzgünüm. Farkındalık kazandırmak, farklı! diye düşündüğümüz kişilerin aslında farklı olmadığını görmek, hayata başka bir pencereden bakabilmek ve insanları anlayabilmek adına on kitap okumaya bedel bence bugüne katılmak. Söyleşi ücretsiz. Kontenjan sınırı nedeniyle kayıt yaptırmanızı rica ederler. Haydi yarın kendin için bir şey yap sevgili okur ve Birsen Başar’ı dinle, benim için de imza alırsan ben de sana son kitabım İmza Ben’i hediye ederim hem de imzalı.

Otizmin iç sesi: Birsen Başar

18 Nisan 2014, Cuma 12:00-14:00

Yer: Yaşam Atölyesi

İstiklal Cad.

Mısır Apt. No: 163 Kat: 3

Daire: 12  Beyoğlu

#otizmifarketyasamipaylas

Kayıt: otizmdostlari@gmail.com

otizm-duyuru

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz