Oya Butik Pasta ile Yine Bir Erken Doğum Günü Kutlaması

3

Yaz bizde tüm hızıyla geçiyor. Her gün bir aktivite, uydurma etkinlik, kitap okuma, yüzme derken anneler çok yorulsa da çocuklar için eğlenceli, hareketli bir dönem. Çoğu zaman kendi aktivitelerini kendileri yaratsalar da, havuzda, sahada koştursalar da yine de zaman zaman size de sarabiliyorlar. Canımız sıkıldı, ne pişirsek, ne boyasak, ne oynasak… Bizim zamanımızda bize söylendiği gibi “sıkı can iyidir çabuk çıkmaz” sözü bu dönem çocuklarında hiççç işe yaramıyor hatta bir dolu söz işitmeye dayanamayacağınızdan hiç ses çıkarmıyorsunuz bile. Dolayısıyla yedek B planınız her daim hazır olmalı.

fotoğraf (33)Kızım Duru yaz çocuğu olduğundan doğum gününü (21 Temmuz) maalesef okul arkadaşlarıyla pek kutlayamıyor, bir kez üç ay öncesinden kutlamıştık o ayrı. Her yaz Sapanca’daki bahçemizde ortama göre oldukça renkli bir şekilde kutladığımız doğum gününü bu yaz arkadaşlarının çoğunun aynı zamanda bir arada olduğu dün kutladık. Hem böylece bir günün aktivitesini de yaratmış olduk. Sabah bizim evde kahvaltıda başlayan gün yine evimize çok yakın Güral Sapanca Otel’in kaydıraklı havuzlarında devam etti.

Çocuklar için oldukça renkli olan bu günün sonunda da yine otelin ağaçlarının altında pastamızı kestik. Bu yıl doğum gününü 12 gün erken kutlayınca tabii çok fazla parti konsepti de düşünmediğimizden pasta konusunda kararsız kaldım.

fotoğraf (38)

Sapanca gibi küçük yerde butik pasta nereden bulacaksın diyenler, iki yıldır Sapanca Kırkpınar’da öyle güzel bir butik pasta evi bulduk ki Meral Sanatevi sayesinde dün de kreması hafif çikolatalı pastamızı yerken doğru karar olduğuna bir kez daha ikna oldum. Oya Butik Pasta, Kırkpınar çarşısı içinde çok şık bir dükkan. Sahibi Oya Hanım, pasta, kurabiye, şeker hamuru, cupcake süsleme dersleri de veriyor. Ayrıca Sapanca Halk Eğitim Merkezi’nde de dersleri devam ediyor kışın. Biz geçen yıl siparişimizi erken verdik fakat bu yıl parti kararını iki gün önce verince Oya Hanım’ın kapısını da geç çaldık. Kafamda şekil belliydi, Duru’yu en çok mutlu edecek pasta tabii ki Güneşi Beklerken… Kerem, Yağmur, Melis, Barış fotoğrafları ile bir baskı yapabilir mi diye endişeliydim ama Oya Hanım yine sanatını döktürmüş ve harika bir eser ortaya çıkarmıştı. Ben ki çikolatalı pasta hiç yiyemem ağır gelir, silip süpürdüm. Çocuklar ve büyükler de pastaya hayran kaldı ikinci tabağı isteyenler oldu. Oya Hanım’ın pastası kadar dükkanı da ilginç, süslemeler, şeker hamurundan modeller ve tabii ki Oya Hanım’ın sertifikaları ve başarı belgeleri…

fotoğraf (34)

fotoğraf (39)

Eğer pasta siparişi verirseniz oya_butik_pasta@hotmail.com ya da 0535.714.17.09 den kendisine ulaşabilirsiniz.

Bizim doğum günü bitti sanmayın, dün başlayan kutlamalar kırk gün kırk gece devam eder, daha 21 temmuza çok var nasılsa… Bu ilk aşamaydı…

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz