İşte bu bizim hikayemiz…”İMZA: KIZIN”

6

Nereden başlasam nasıl anlatsam denir ya hani “nasıl karar verdiniz …olmaya, nasıl başladı …hayatınız” sorusuna işte bu da öyle birşey. Yedi yıldır blog yazıyorum ve bir de kitabım var amatör ruhla çıkardığım “Hayat Çocukla Güzel”, yani yazmayı seviyorum. Bir gün Esra aradı beni ve şunları dedi:

” Banu biz kolektif bir kitap hazırlayacağız, Selgin adlı bir arkadaşımla. Kadınların babalarına yazdığı mektuplardan oluşacak bu kitabın gelirini de çocukların okuması için bir vakfa bağışlayacağız. Sen de bize mektubunla destek verirsen ve blogunda da bu duyuruyu yaparsan seviniriz. ” Zaten damarlarımda gezen destek, yardım, sosyal sorumluluk sıvısı önce mektup yazmaya, sonra yeni fikirler üretmeye, sonra da bu projenin üçüncü kişisi olarak beni projeye dahil ettirdi.

“İmza:Kızın”  benim için böyle başladı ve biz tam bir takım olduk. Yıllardır takım çalışması eğitimlerinde anlattığım o Takım Gelişim Aşamalarını bir bir yaşadık. Önce bir araya geldik, ilk aşama. Esra’yı az da olsa tanıyordum ama Selgin’i hiç tanımıyordum ve ilk başta öyle çok da benzer yanlarımız yoktu ikisiyle de. Oturduk, konuştuk onlar bana projelerinin çıkış noktasını, hedeflerini anlattılar, ben kendimi anlattım ve başladık çalışmaya. Sonra ilerledikçe her takımda olduğu gibi tatminsizlikler yaşadık. Herkes fikrini paylaştıkça uyanlar oldu uymayanlar oldu, eledik, birleştirdik, ilerledik. Üçüncü aşamaya uzlaşma aşamasına geldik ama her tatminsizliğin sonunda ve bugün dördüncü aşamadayız: Performans. Yani en kaymaklı aşama. Kitabın internette, kitapçılarda gezmesi, alanların haber vermesi, çıkan haberler…

Sekiz aydır harcadığımız emek gerçekten takdire şayan. Herbirimiz bir de kendi işlerinde çalışan kadınlarız, anneyiz, eşiz, evladız ve koşturuyoruz. Ama bugün kitabımız raflarda olacak ve işte karşısına geçip baktığımızda alacağımız haz herşeye değecek. Zorlandığımız, tıkandığımız, hayal kırıklıkları yaşadığımız zamanlar oldu ama hep bugünü hayal ettik ve kalkıp koşmaya devam ettik.

Bugün çıkacak “imza: kızın” da 114 kadın gerçekten tüm içtenlikleriyle, samimiyetleriyle bize destek oldu. Çok yakından tanıdığınız babaları bir de kızlarının gözünden göreceksiniz bu kitapta, 114 farklı hikaye okuyacaksınız. Okurken göz yaşlarınızı tutamayacaksınız ama sonunda emin olun çok farklı hissedeceksiniz. Hele bir kız babasıysanız. Kitabımızın önsözünü Prof. Dr. Bengi Semerci yazdı, o farklı bakış açısıyla. Sayfa 87 benim için çok özel, çünkü sekiz yaşındaki kızım da babasına bir mektup yazdı, o an içinden gelenleri kaleme aldı. Kitabın tüm geliri Bir Çocuk Daha Okusun diye 21. yy. Eğitim ve Kültür Vakfı YEKÜV’e bağışlanacak. Kitabımız Yitik Ülke tarafından yayınlandı, dağıtımını Punto yapıyor.

Şu an keşke ben de bu kitapta olsaydım diyorsanız bir blog açtık imzakizin için. Babalarınıza yazdığınız mektupları imzakizin@gmail.com adresine yollarsanız hepsini blogda yayınlayacağız. Bizi twitter/imzakizin facebook/İmzaKizin olarak takip edebilirsiniz.

24 Kasım 2012 Cumartesi günü Tüyap Kitap Fuarı’nda Salon 603 C’de Yitik Ülke standında katılabilecek yazarlarımız ile 14:00 – 17:00 arasında kitabımızı imzalıyor olacağız. Bekleriz.

İmza: Bir Dost

6 YORUMLAR

  1. Ellerinize,emeğinize sağlık !
    Ne kadar mutluyuz, ne kadar gururluyuz sayenizde…
    Hayallerime ön ayak oldunuz,şükür sizlerle rastlaştığım o güne ve Rabbime !
    Kitabımızın listelerde bu kadar hızlı yükselmesi çok güzel,bir kez daha teşekkür ediyorum her şey için.
    Darısı İmza Karın’a inşallah diyor ve Antalya’dan sevgilerimi yolluyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz