Kartepe’de Kayak

8

İstanbul’a yakınlığı, İzmit il sınırları içinde oluşu, Maşukiye’ye alabalık yemeğe gelenlerin, hadi gidek bir de “kayak” diye pistlere ulaşımının kolaylığı nedeniyle Kartepe’de kayak büyük kolaylık. Bir de Sapanca’da eviniz varsa, sabah kalkıp kahvaltı sonrası on beş dakika sonra kendinizi teleski üstünde bulabiliyorsunuz. Biraz kalabalık oluyor, günübirlik gelip kendi çabalarıyla öğrenmeye çalışanlar zaman zaman tehlike oluşturabiliyor ama aynı zamanda ilk defa kayanlar için de pistlerin sınırlarının belirli olmasından dolayı bir o kadar da avantajlı. Geçen bir arkadaşım Kanada’da kayak imkanı var, başka bir arkadaşım Norveç’te evinden çıkıp yan bahçeye kaymaya gidiyorsun dediğinde sadece sustum. Bir bakıma bizde evden çıkıp, komşuya gider gibi kaymaya gidebiliyoruz. Tabii bunun için emek harcadık geçtiğimiz iki kış boyunca. Ben çocukken her sömestre tatilinde Uludağ’a giderdik. Evet evet her sömestre tatilinde. Babamın çalıştığı yerin çok güzel bir tesisi vardı, orada kalırdık. Hemen piste çıkılan bir mekan. Gelin görün ki, üç kardeş olarak hangimiz kayağı küçükken öğrendi, hiçbirimiz. Anne babam kaymadığından mı, bir yerimize bir şey olur kaygısından mı, yoksa çok pahalı olduğunu düşündüklerinden mi bilmem, biz gider kayanlara bakar, çayımızı, kahvemizi içer, kartopumuzu oynar, güzel vakit geçirip dönerdik. Tesisin kayak hocası, kayak kiralama imkanı hem de tüm bunları uygun fiyata yapma imkanı varken, bizim ailede öyle adet olmadığından biz hiç kaymadık. Madem Duru bu spora ilgili, madem bunu yapabilecek imkanımız var, özellikle de evimiz çok yakın, o zaman bu fırsatı Kanada ya da Norveç’e gitmeyi beklemeden halledelim dedik.

Gerçekten de kızım doğduğunda, eğer o da isterse yapmasını istediğim sporlardan biriydi kayak. İyi de ben bilmiyorken onun bilmesi ne kadar uygun olacaktı? Ben pistlerde onu nasıl takip edecektim, ileride okul ile kampa giderse ne yapacaktım gibi sorular kafamdaydı hep. Sapanca’da ev alınca dört yıl önce, Kartepe’ye yakın oluşu da bizi cezbetmişti. O zamandan başladık Duru ile dağa çıkmaya, 2011 de ilk olarak bir kampa katıldı Duru. Buradan ulaşabilirsiniz o kampla ilgili yazılara. Daha sonra 2012’de yine aynı kampa katıldı. Kamptan çok memnun kalmıştık ama Duru’nun kayak ile ilk tanışması, kamp devam ederken aynı zamanda ilk ders aldığı (benim de ilk hocam)Kayak Öğretmeni Atakan Hoca’dan bahsetmeden geçemeyeceğim. Eğer çocuğunuz Duru gibi kontrollüyse, attığı adımları bin kere düşünerek atıyorsa, cesur ama cahil cesaretli değilse, kendine güveni tam olana kadar risk almıyorsa işte onun gerçekten kayakta çok güzel bir noktaya gelmesini sağlayacak özelliklere sahip Atakan. Birincisi eğitimci. Başkent Üniversitesi, Spor Akademisi’nde öğretim görevlisi, Kayak ve Doğa Sporları uzmanlık alanı. Çocuk dilinden, motivasyondan anlıyor. O kadar güven veriyor ki, harikasın, yaparsın, süpersin…Ama bunları öyle boşa söylemiyor. Mesela bugün en zor piste çıkmak isteyince Duru,” çok buz var şu an uygun değil” deyip durdurmasını da biliyor. Diyeceğim o ki, gün olur da bir gün Kartepe’ye gider ve kayak dersi almak isterseniz, size Atakan Hoca’nın telefonu 0505.875.15.80

Bir de bizim için yani Duru için bir kahraman o. Geçen yıl, kayak kampının ikinci gününde Duru düşmüş ve bileği dönmüştü ayakkabı içinde. Kar motosikleti gelene kadar, oradan geçen Atakan Hoca Duru’yu kucağına alıp kayarak indirmişti revire. İşte Duru’nun bu yüzden de ona güveni tam.

Kayak için de sakın otele çıkıp kiralamayı düşünmeyin. Kartepe yolunda Kartepe Kayak Evi’ndeki Vural’a benim selamımı söyleyin. Otelin yarı fiyatına, üstelik son model kayakları arabanıza atıp yolunuza devam edin. Kızak da kiralayabilirsiniz ayrıca. Ben yoldan Vural’ı arıyorum, paket servis gibi, o ayakkabıları, kayakları, batonları hazır ediyor. Siz de aramak isterseniz, 0262.354.34.88 Leyla Atakan cad. No:18 Maşukiye.

Bu sene biz anne kız artık iyi kaymaya başladık ama bu kez zorla ikna ettiğimiz babamızı Atakan Hoca’ya emanet ettik. Bakalım birkaç ders sonra artık onunla da bembeyaz tepelere çıkıp, kimsenin ayak basmadığı karlara iz bırakırız belli mi olur?

Hadi gidek kayak…VİDEO

 

8 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz