Teos Ormancı Tatil Köyü

2

Henüz deniz tatili devam ediyor bizim için ama ufak ufak önerileri yazma gereği duydum gelen sorulara da toplu yanıt olabilmesi açısından. Bu yıl mini bir Ege turu ile başladık tatilimize kızımla, daha sonra babamız da bize katıldı ve devam ediyoruz.

İlk durağımız Seferihisar’ı biraz anlatmıştım daha önceki yıllarda ama bu kez Seferihisar’da bir ev edindik kendimize. Yok yok satın almadık ama kendimizi evimizde hissettiğimiz, çalışanların bize bunu hissettirdiği Teos Ormancı Tatil Köyü’nden bahsetmek istiyorum ilk durağımıza özgü olarak. Türkiye’nin sakin şehir başkenti Seferihisar’ın Akarca Koyu’nda zeytin ağaçlarının arasında, tüm yemekleri Sığacık Organik Pazarı’ndan alınan sebzelerle yapılan, mandalina tarlalarının arasından geçilerek ulaşılan bir mekan burası. Deniz manzaralı altı odası, verandalı Ormancı Kulüp odaları, Engelsiz Odası ile denize sıfır bu mekanda öyle lüks aramayıp, temiz deniz, iki çift laf edecek insan, biraz esinti arıyorsanız tam sizlik.  Ama odalarda tam takım mini bar, çeşit çeşit sabunlar, 24 saat oda servisi filan yok söyleyeyim. Ama çamaşırlarımı yıkatıp ütületmem lazım diyorsunuz bin bir çözüm üretiyorlar, keşke sabah patates kızartması da olsa !!! diyorsunuz hop masanıza geliyor. (Ünlemin anlamı, olmaması tercihimiz ama ah kızımız)

Mavi bayraklı, denize sıfır plajda ister şezlonglarda oturun ister size özel localarda saatlerce güneşin keyfine doyamıyorsunuz  çünkü hakikaten bunaltmayan bir havası var buranın. Hafif bir esinti her zaman bunalmanızı önlüyor.

Teos Ormancı tatil Köyü’nde  ayrıca her daim sanat ve kültür aktiviteleriyle de karşılaşabilirsiniz. Biz kaçırdık ucundan maalesef bizden önce yazarlık atölyeleri varmış. Murathan Mungan’dan Buket Uzuner’e, Pınar Kür’den Cezmi Ersöz’e herkes burada dersler vermiş. Eh tabii Seferihisar Belediye’sinin düzenlediği şiir dinletileri, tiyatrolar, konserlerden bahsetmiyorum bile.

Ankara’da yılların Ormancı deneyimini Seferihisar’a taşıyan ekip bence çok iyi iş çıkarıyorlar ve daha daha da çıkarmaya devam edecekler gibi. Gelişmesi gereken yönleri yok mu var tabii, hepsini kendilerine ilettim ama hiç bırakmamaları gereken bir şey var ki, o doğallık ve eskiye özgü yeşil ve deniz ortamını bozmamaları. Hakikaten kalabalıktan, gösterişten, yapaylıktan ve markadan sıkılan kişiler için ideal mekan. Giderken plaj havlunuzu, şezlong havlunuzu unutmayın öyle plaj havlusu servisi yok. Sebze sevmiyorsanız sıkılabilirsiniz yemeklerde zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı. Öyle kırk çeşit yemek yok az ve öz. Şampuanınızı, kreminizi yanınıza alın. Çocuk için oyuncakları alın ama yanı hemen çocuk parkı. Animasyon, gece çorbası, amfi tiyatro yok. Beş çayı saati yok. Ne var peki? Odadan çıkıp ayağını uzatınca deniz var, sabah kalkıp sahil yürüyüşü var, sonrasında belediyenin spor aletleri var, zeytin ağaçlarının altında sakin, sessiz masalar var, kuş sesi var, taze demleme çay var istediğinde denize kadar servis yapabilen güler yüzlü personel eşliğinde, her gün taze yapılan -akşamkiler öğlen mayanozle karıştırılıp önüne gelmeyen – yemekler var, kendi kendine oyun yaratan, arkadaş olan çocuklar var, kumdan kaleler yapan bebeler var, doğallık var kısacası. Her şeyin saatli olmadığı, birilerinin sizi zorla eğlenceye zorlamadığı, akşam yemeğine inerken ne giysem derdinin olmadığı bir tatil var. Ha bir de Sığacık Limanı var, taze balık var, Pazar günü organik pazar var, Kaleiçi var, Çelebi Kafe’de Çıtır tatlısı var, Teos Antik Şehir var…

Bir sonraki durağımız Alaçatı olacak ve Kayezta Butik Otel’den bahsedeceğim ama bu yazın birincisi Belediye olarak kesinlikle SEFERİHİSAR oldu benim için. Son sözüm budur…

 Teos Ormancı Tatil Köyü

Hıdırlık mah. Tuzla Cad. No:83 Akarca Seferihisar İZMİR

www.teosormanci.com

0232. 748.74.74

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz