Topaç Çevirme Etkinliği

0

Yazın bizim sitedeki çocuklarla oyun oynayalım dedik bir kaç büyük olarak. Körebe diyoruz bakıyorlar, köşe kapmaca diyoruz bakıyorlar, beş taş diyoruz hiç anlamıyorlar. Bildikleri tek oyun saklambaç. Doğum günleri de keza öyle. Bir kaç yüz boyama, son moda pinyatalar, alın size oyun.

Oysa bizim zamanımızda – pek yaşlı hissettim kendimi – bahçede oynadığımız oyunlar ne güzel ne eğlenceliydi. Yakar top, birdir bir, topaç, mendil kapmaca…

Topaç çevirme benim en sevdiğim oyunlardandı, hele ki renklilerini hala saklarım. Şimdi topaç da ne ki diye soranlar olabilir.

Topaç, çoğunlukla köşeleri yuvarlatılmış koni şeklinde, sivri ucu üzerinde ve dikey bir eksen etrafında dönen oyuncağa verilen ad. Topacı ipe dolayıp hızla yere atarak oynuyorsunuz.

Çalışma prensibi ve fiziksel özellikleri cayroskopa benzer. Dönen bir topaca hafifçe vurulursa eğimli bir şekilde daireler çizmeye başlar. Bir topaç eğimli halde döndürülürse kısa süre sonra dik duruma gelir ve sürtünme nedeniyle durana kadar döner. Yani topaç çevirme hem el koordinasyonunu, hem düşünme gücünü geliştirmek için de oldukça faydalı bir oyun bana göre.

Topaçlar özel torna tezgahlarında yapılıyor. Bunun için gürgen, şimşir ağaçları kullanılıyor. Tornadan çıkan topacın boyanması ise özel tahta boyaları ile oluyor. Bunu ağaç boyası satan dükkanlardan elde etmek mümkün. Yani kendi topacınızı kendiniz de renklendirebilirsiniz.

İşte hem bu renklendirme işini hem de topaç çevirme oyununu günümüze tekrar kazandıran SİM ANİMASYON sayesinde siz de eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Sim Animasyon’dan size daha önce bahsetmiştim. Çocuklara aşık iki dünya tatlısı eğitimcinin kurduğu bir organizasyon firması. Her günleri anaokullarında, doğum günlerinde bir o kadar da sosyal sorumluluk projeleri için hastanelerde geçiyor. Onların tek misyonu mutlu nesiller yetiştirmeye destek olmak. Siz onları yakından tanımak isterseniz TIK TIK.

Benim bahsedeceğim konu, SİM ANİMASYON’un Topaç Çevirme Etkinliği. İster kendi grubunuzu kurup oynayabilirsiniz, ister bireysel olarak çocuğunuza bu deneyimi yaşatabilirsiniz, hatta siz de çocukluğunuza geri dönebilirsiniz, isterseniz de harika bir doğum günü etkinliği olarak tercih edebilirsiniz.

Detayları paylaşıyorum. Haydi kim benim grubumda olmak ister?

 

 

Etkinlik Adı: Topaç Çevirmece

Etkinlik Koordinatörü: SİM Animasyon

Tarih: 25 Ocak – 23 Nisan – 26 Nisan – 20 Temmuz – 20 Eylül – 23 Kasım – 14 Aralık 2014 Katılımcı: 4-16 yaş

Katılımcı Sayısı: 30

Buluşma Noktası:  Nezahat Gökyiğit Parkı, Mesire Adası, Keşif Bahçesi

Süre: 60 dk. Saat: 13.30-14.30

Ücret: 20 Tl.

İçerik: Aile büyüklerimizin çocukluğunda oynadığı ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan birini sizinle tanıştırmak istiyoruz. Hem ahşap oyuncakların farklı bir boyutunu hem de eğlenceli yanını keşfetmeye hazır mısın? Topaçları boyamak ve topaç oyununu öğrenmek ister misin? Katılımcı sayısı sınırlı olduğundan kayıt yaptırılması gerekmektedir. Kayıt için lütfen 0 216 456 44 37 numaralı telefonu arayınız.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz