Bazı anneler hem boyacı hem usta hem…

19

Anneler günü yaklaşıyor, şimdi yılın annesi ödül törenleri başlar ve kimler kimler yılın annesi olur…Nereden geldi aklıma şimdi  anneler günü, diye şaşırabilirsin sevgili okur.

Son on beş gündür Sapanca’daki evimizde bahar temizliği, yaz hazırlığı var. Doğal gazın çok doğal yollarla evimize bağlanmasıyla evin iç ve dış cephesinde meydana gelen her türlü delik deşik için boya badana işine de kalkıştık. Hem İstanbul’da yaşayıp hem de Sapanca’daki evi idare etmek çok kolay olmasa da telefon yoluyla çeşitli organizasyonları yapabiliyorum allahtan. Boya için, site görevlimiz telefonda beni bir bayanla konuşturunca “herhalde dekorasyon firması yapıyor bu işleri sahibi de bayan” dedim kendi kendime,  Fatma Hanım’la konuşurken. Sonra boya rengi seçmek için buluştuğumuzda yine bende jeton düşmedi. Ta ki, “aman Fatma Hanım eve çok hasar vermezler değil mi, ben de başında olamayacağım ya hani” diyene kadar. “Siz hiç merak etmeyin zaten boyayı ben yapacağım” demez mi? “Nasıl yani” dedim, “nasıl siz yapacaksınız?”. “Boyacı benim, çok titiz çalışırım, yıllardır bu işi yapıyorum” deyince bir an öyle kaldım.

Boyacı dediğin erkek olur. Küçük yerde hele ki Sapanca gibi muhafazakar bir yerde kadın kısmı çalışır mı? Canı ne ki, gücü kuvveti nasıl yetsin, kapıya, bacaya, çatıya nasıl çıkar? Veeeee daha pek çok önyargı uçuştu kafamda ve utandım kendimden. Bal gibi de ustaydı. Üstelik evimizi saraya çevirdi ve her türlü müşteri memnuniyetine dikkat ederek. Şöminenin üstünü kaç kez boyadı bilmiyorum, habire karar değiştirdiğimden. Her bir talebimi güler yüzle, hoşgörüyle yerine getirdi.

Anneler günü konusuna gelince…Nereden mi aklıma geldi?

Fatma Biçer bundan on beş  yıl önce, eşi hafta sonları ek iş olarak boyacılık yaparken onun yanında temizlik yapıp, yere damlayan boyaları siliyormuş. İki yıl böyle eşinin yanında gidip geldikten sonra, boya işini kendi yapmaya başlamış ve on üç yıldır bilfiil boyacılık yapıyor. İki çocuk annesi Fatma Hanım, aile bütçesine katkı sağlayıp çocuklarına daha iyi imkanlar sunabildiği için de çok mutlu. Başta yadırgansa da şimdi kadın olduğu için herkes onu tercih ediyormuş çünkü son derece titiz çalışıyor. Bir yandan da liseyi dışarıdan bitirmeye çalışan Fatma Hanım’ın en büyük hayali, oğluyla beraber lise diploması almak. Sizce anneler günü için yılın annesi seçilmeye aday mı değil mi Fatma Biçer sen karar ver sevgili okur.

Bu arada Fatma Hanım’a ulaşmak isterseniz boya konusunda 0538.661.51.52. Pişman olmazsınız…

19 YORUMLAR

    • Ne demek, hiç biri iltifat değil. Siz pek çok kadına hatta insana örnek olmalısınız. Para yok pul yok deyip sızlanan ama iş verdiğinizde, bulduğunuzda elinin tersiyle iten o kadar çok kişi var ki…

  1. Bu hikayeden çok etkilendim gerçekten. İnsanın içinde var olduğuna inandığım acil durum butonu var, mecbur kalındığında kullanılmak üzere:)
    İnsanoğlunun mecbur kaldığında yapamayacağı birşey olduğuna inanmıyorum. Sadece bu butonun komut almasını sağlayacak olayları yaşamaya görsün. Fatma Hanım ve O’nun gibi birçok kadın, buna örnek bence. Bir kadın olarak gurur duydum.

    Ankara’dan kocaman sevgilerimi gönderiyorum Banu…

  2. böyle zor işlerde başarı kazanmış kadınlarımızı kutlayıp önlerinde saygıyla eğilmek lazım tebrikler fatma hanım kutluyorum sizi

  3. Hayatın zorluklarına karşı elinden geleni yapan Fatma Anneyi kutluyorum,gerçekten bazı kadınlar aman elalem ne der,ben o işi yapamam diye düşünüp ne kadar sıkıntı çekselerde hala ellerinden gelen şeyleri ayıp olur diye yapmıyorlar.Fatma hanımı ve seni kutluyorum.İyi ki bizi Fatma hanımla tanıştırdın,röportaj bölümümüzde yer alırsa çok memnun oluruz.

    Keşke her anne böyle olabilse!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz