1774 Kazdağı Termal Butik Otel

0

Her gittiğimde yeni bir tat, yeni bir mekan, yeni bir insan tanıdığım Kazdağları bu kez de beni yanıltmadı ve unutamayacağım iki güzel günün izlerini bıraktı. Hayatımın şanslarından biri olarak gördüğüm Ayşın, nam-ı diğer Anka Atölye By Ayşın Aksu bana öyle güzel bir imza günü hazırladı ki uzun uzun anlatacağım size, çok yakında yine bu sayfada.

Her ne kadar annemler bu bölgede yaşasa da kendileri de benim gibi gezgin olduklarından aynı bölgede bir kaplıcada kaldıkları için onlarda kalamayacaktık eşimle. Zaten evde olsalar da öyle bir şansımız olmadığını Ayşın, 1774 Kazdağı Termal Butik Otel’de yerimizin hazır olduğunu söylediğinde anladık. Açıkçası rahat rahat evimiz varken bir otelde konaklama fikri bana çok da cazip gelmemişti, ilk duyduğumda. Bir de üstüne cenazemiz olup da bir gece öncesinden otele giriş yapmak zorunda kalışımız “hah başladı terslikler” diye içimden geçirmeme sebep oldu.

Eskiden altı saatte gittiğimiz İstanbul-Güre yolunu yeni yapılan tercihli yollardan üç buçuk saat gibi kısa bir sürede tamamlayıp gece on birde otelimize girdik. O saatte etrafta kimse olmaması normal de, Tarçın’ın sanki saatlerdir bizi beklermiş gibi karşılaması aklımdan hiç gitmiyor. Görür görmez Erkan’ın da benim de aklımıza on beş gün önce 15 yaşında kaybettiğimiz aynı cins köpeğimiz Pamuk geldi. Anlaşılan iki gün oldukça fazla anacaktık Pamuk’u Tarçın sayesinde.

Odamızda bizi karşılayan nar ve mandalinaların bize masaj yapan Fatoş’un özel ikramı olduğunu çok daha sonra öğrenecektim kendisinden. Bahçeden toplanmış bal gibi nar taneleri, bütün akşamı yolda geçiren bize tam bir şifa oldu.

Kuzey Ege’de bir sabaha uyandınız mı hiç bilmiyorum ama uyanmadıysanız umarım bir gün bu deneyimi yaşarsınız. Zeytin ağaçlarının o asilliği, Ege Denizi’nin parlak maviliği, oksijenin ciğerlerinize doluşunu hissetmeniz ve pırıl pırıl bir hava. İşte size cennet. Bu cennetin içinde doğaya saygılı, köklere bağlı, gelenekleri yaşatan ve bölgeyi en güzel şekilde tanıtan 1774 Kazdağları Butik Otel. Siz çok rahat otelle ilgili her bilgiye internet aracılığıyla ulaşırsınız, 25 odalı olduğunu, maalesef evcil hayvan kabul edemediklerini uzun uzun yazmayacağım ama bende yarattığı duyguları aktarmadan geçemeyeceğim. Ha bir de otelin adı çok hoşuma gitti; Kazdağları’nın rakımı 1774. Otelin sahibi Hasan Bey kendini bölgeye ve işine adamış gerçekten mış gibi yaşamayan nadir insanlardan. Her sabah kahvaltıyı hazırlamaktan tutun da otele gelen her konuğa ayrı özen gösterip her biriyle yılmadan zeytin kırma etkinliği yapan, onlara bir sepet verip dağlara kekik, kantaron toplamaya götüren, bunlardan reçeller, yağlar yapan bir Kuzey Egeli. Otelin insana kendini evinde hissettirmesi de bu samimiyet ve sıcaklıktan geliyor bence.

Dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer olan Antandros bölgesinde olan otelin konuklarına sunduğu güzelliklere gelince, bir kere zaten yeri daha güzel olamaz. Kazdağları’nın eteklerindesiniz, temiz hava bedava. Otel yılın her mevsimi açık ve yaz kış açık alanda bir havuz var. Yazın terleyince kışın üşüyünce gece gündüz demeden kullanacağınız zeytin ağaçları altında bir şaheser. Yok ben kapalı havuz isterim derseniz, yanında saunası, tuz odası, Türk hamamı da kaymağı.

Üstelik bu alanlar sadece size ve ailenize ait. Önceden rezervasyon yaptırıyorsunuz ve sadece sizin kullanımınıza ait oluyor. Bir tek Fatoş girip çıkabilir, eh o da kese, köpük ya da masaj için. Otelde ilgimi çeken bir başka detay da kahvaltı menüsünü önceden seçmeniz. Size bir akşam önceden kahvaltıda olan tüm çeşitleri içeren bir tercih kağıdı veriyorlar ve siz ne yiyecekseniz onları seçiyorsunuz. Boşa giden, atılan, ziyan olan hiçbir şey olmuyor böylece. Yoğunluktan belki aksamalar olabilir ama sistemli çalışıldığında çok güzel bir düşünce, ben sevdim. Ayrıca isteğe bağlı olarak da kahvaltınız istediğiniz saatte odanıza servis edilebiliyor ve siz deniz manzaralı odanızda sırtınızı efsane Sarıkız’ın dağlarına vererek kahvaltınızı yapıyorsunuz. Gece şöminede sucuk ekmekten tutun da kestaneye kadar her şeyi yiyip sabah yine iştahla kalkıp sofraya oturmak ancak çok güzel lezzetler için yapılacak bir şölendir. İki gün boyunca bizi bir şölen havasında ağırlayan 1774 Otel’e, Hasan Bey ve tüm çalışanlarına sonsuz teşekkür ederiz. Hayal ettiğim kitaplığı da yaptıklarında orada sıcacık bir ortamda kitap okumayı şimdiden iple çekiyorum.

Kazdağları’nda dört mevsim açık olan, doğa aktiviteleri dışında otel içinde de vakit geçirebileceğiniz olanaklar sunan ve aynı zamanda termal hizmeti de veren 1774 Otel’i deneyin, pişman olmayacaksınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz