Umut Termal Otel

0

Bu yazıyı Türkiye’nin termal otellerini deneyimlerken yazmayı isterdim, çünkü Umut Termal Otel çok önemli bir yönüyle diğerlerinden farklı. Birçok değişik bitki türünün özel koşullarda termal kükürtlü su ile karışması sonucu oluşmuş Turba Çamur kaynağı burası. Yani bataklık çamuru. Zaten halk arasında da Kokar Hamam ya da Uyuz Hamamı olarak biliniyor. Daha otele yaklaşırken aldığınız ve o size ağır gelen koku, kükürtten dolayı. Yani son derece sağlıklı. Uyuz Hamamı denmesinin de sebebi, uyuz hastalığına iyi geldiğinden. Rivayete göre Timurlenk’in askerleri uyuz oldukları zaman burada tedavi olmuşlar. Aman ha siz uyuz olduklarınız varsa buraya sokmayın yani, onlara iyilik etmiş olursunuz.

Umut Termal Sağlıklı Yaşam Oteli’ne Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali kapsamında  İki Kadın Anadolu’da mimarları olarak Armağan ile davet edildik. Ümit Temurçin’in harika organizasyonu ile Eski Aydın yolu boyunca ilerleyip  Ege’nin o bereketli topraklarından geçerken, ülkemizin her bakımdan zenginliğini düşündüm. Dünya’da Avustralya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde oldukça yaygın olan bu çamur türü elimizin altında fakat doğal ilaç olarak kabul edilen çamur hangi hastalıklara iyi gelir kaçımız biliyor acaba.

Otele yaklaşırken bir anda Toskana Vadisi’ne geldiğimi hissettim. Uçsuz bucaksız yeşil alan, Ege mimarisi ile bezenmiş taş binalar, uzun uzun ağaçlar, güneşli bir hava, masmavi gökyüzü. Daha arabadan inmeden içimi bir huzur kapladı, bıraksalar burada birkaç gün dinlensem dedim.

Gülmesini bilmeyen dükkan açmasın, sözünü çok severim. Bina, kullanılan malzeme, dekorasyon, bardak, tabak isterse dünyanın en pahalı, en bilinen markası olsun benim için çalışanların yüzü gülmüyorsa o yer gözümde bir anda silinir gider. Güneş kadar çalışanlar da içimi ısıttı burada. Otelin ortaklarından Ahmet Özer Başoğlan’ın da etkisi büyük şüphesiz. Zaten mekana o kadar aidiyet duyuyor ki, kuruluşundan bu yana olan hikayesini anlatırken bir daha yaşıyor gibi. 2000’li yıllarda bölgeye ilk geldiklerinde insanlar burada keçilerini, koyunlarını otlatıyorlarmış ve o hayvanları çamurlara sokuyorlarmış. Daha sonra turistler karavanlarıyla gelip çamura girmeye başlamışlar, ne bir tesis varmış ne otel. Muğlalı Ahmet Bey’in babası ilk olarak burayı keşfedenlerden. Çamurdan örnekler alınıyor, Ankara’da Gata’ya gidiyor, analiz ediliyor ve çamur kaynakları böylece ortaya çıkıyor.

Çamur hangi hastalıklara iyi gelir diye siz de benim gibi merak edenlerdenseniz, başta romatizmal hastalıklar olmak üzere, egzama, sedef gibi cilt hastalıkları, psikolojik rahatsızlıklar, jinekolojik sorunlar en bilinenleriymiş. Tabii mutlaka kürler uzman doktorun kontrolünde yapılmalı diyor Ahmet Bey ve kürün süresinin önemini de vurguluyor. Bu yüzden de misafirlerin en az bir hafta kalmaları uygulama sonucunun başarısı açısından önemli. 10-15 gün genellikle en fazla tercih edilenmiş.

Çamur Banyosu Nasıl Olur

Umut Termal Otel çamuru müşterilerine iki türlü sunuluyor. Birincisi herkesin girdiği Kokar Hamam denilen çamur kaynakları. Tesisin açık havuzlarının bulunduğu bölümünde yürürken gördüğünüz mini çamur göletleri bunlar. İlk bakışta biraz korkutuyor hatta tedirgin ediyor. Çamura bulanmış insanlar, biraz ağır koku. Hijyenik mi diye düşünmeden edemiyorsunuz. Ahmet Bey bizim kaygımızı anlamış olacak ki hemen açıklıyor. Çamur sürekli olarak aşağıda kaynıyor ve taze su yer altından geliyor. Tabii ki herkesin cildindeki flora, o çamura karışıyor ama çamurun içindeki kükürt yoğunluğu bunu temizliyor. Üstelik çamurun üzerine çıkan suyu sürekli atıyorlar.

İkinci yöntem gölün içinden ve diğer kaynaklardan aldıkları Turba Çamur. Biz Kantara Turizm sahibesi Hasibe Sözmen ile bu yöntemi tercih ettik. Otelin spa merkezinde önce tüm vücudumuzu çamurla sıvayıp stretch folyo ile sardılar. Üzerine iki kat battaniye örttüler ve ter ile birlikte çamurun iyice vücudumuza nüfus etmesi sağlandı. Turba çamur, kan akışını arttırıp, hücre ve doku yenilenmesini hızlandırıyormuş. Çamurları, su yardımıyla vücudumuzdan temizledikten sonra yine Umut Termal’in ürünü olan rahatlatıcı ve besleyici yağlarla masajımız yapıldı. Tahmin edersiniz ki tüm bu işlemler bittikten sonra yürümüyor adeta uçuyorduk.  Bu arada çamur, lenf drenaj masajıyla uygulanırsa selülite de çok iyi geliyormuş.

Umut Termal pek çok hastalığa çamur sayesinde UMUT olurken, kontrollü tarım seralarında ürettikleri ürünlerle de müşterilerin gönüllerinde ve midelerinde taht kuruyorlar. Oradan taşıdığım domates, salatalık ve biberler benim için öyle oldu en azından. Kendi elektriğini üreten, kendi arılarından bal elde eden, ektikleri 1500 adet zeytin ağacından tek tek zeytin toplayan Umut Termal benim için de umut oldu.

Yarım pansiyon olarak hizmet veren otelde kışın termal olarak hizmet veren bir adet açık yüzme havuzu, bir kapalı havuz, üç adet kapalı termal havuz, bir açık çamur banyosu, bir kükürtlü gaz banyosu, jakuzi, sauna, iki hamam, sauna ve seksen kişilik toplantı odası mevcut. Doğal kaynakları en saf ve temiz haliyle, modern tedavi yöntemleri ile buluşturan Umut Termal Otel Sarayköy, Denizli’de.

İletişim

Eski Aydın Yolu

Hasköy-Tekke Köyü Yolu Üzeri 9.km

Kokar Hamam Mevkii Sarayköy / DENİZLİ

Tel: 0258. 426.11.01

e-mail: info@umutthermal.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz