“Birlikte Geleceğiz” projesi için yola çıktık.
Biz iki kadın, iki anne, iki arkadaş – Banu ve Defne – farklı dallarda kendi donanımımızı, bildiklerimizi belki de bizim kadar şanslı olmayan, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki pırıl pırıl kadınlar ve çocuklarla paylaşmak için uzun zamandır bireysel bir çaba içerisindeyiz.
Bilenler bilir uzun zamandır kendimi kadının güçlenmesi ile ilgili konulara adadım. Eğitimci ve koç kimliğimi, birikimlerimi, uzun yıllardır kurumlara verdiğim eğitimlerimi toplumun güçlenmesi, daha sağlıklı nesiller yetişmesi için kullanıyorum. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, kadının özgürleşmesi, maddi manevi bağımsız olabilmesi gibi pek çok konuda kurumlarla, belediyelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla çalışıyorum. Ne yazık ki bu çabalar tek başına çok yeterli olmuyor.
Defne Ongun Müminoğlu, çocuk kitapları yazarı. Önceliği ve hassas olduğu konu çocuklar. Bu nedenle gerek okullarda, gerekse herkese açık mekânlarda çocuklara kitapları, okumayı sevdirecek atölyeler, buluşmalar düzenliyor. Tüm bunları yaparken de Türkiye’nin çok farklı noktalarında bir tanecik hikâye kitabına bile ulaşamayan çocuklar, onlara kendi ceplerindeki parayla bir şeyler almaya çabalayan öğretmenler için gücü yettiğince ihtiyaçlı bölgelere kendi kitaplarını ulaştırıyor.
Defne de ben de bilginin ve kültürel gelişimin esas güç olduğuna inanıyoruz. Nihayetinde Birlikte Geleceğiz projesindeki amacımız birbirinden ayrılmaz bir ikili olan anne/geleceğin anneleri ve çocuklar için her bir gruba uygun sistemlerle ihtiyaçlı bölgelerde ve köylerde sıcak buluşmalar gerçekleştirmek.
Tamamıyla iki anne ve iki iş sahibi kadından diğer annelere, kadınlara ve çocuklara ilham vermesini ümit ettiğimiz, hayatın olağan akışı içerisinde bir uyanış sesi olabileceğini umduğumuz, kültürel gelişimlerine katkıda bulunabileceğimiz buluşmalardan bahsediyoruz.
Geçtiğimiz hafta bu kapsamda ilk durağımız Mersin – Mezitli Kocayer Köyü oldu. Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle onların seçtiği ihtiyaçlı okula gittik. Anneler ve çocuklarla buluştuk. Gerçekten samimi, sıcak ve en başta onları mutlu eden saatler geçirdik. Köyün imamının, muhtarının, okul müdürünün ve bazı köy erkeklerinin de yanımızda olması, desteklemesi çok umut vericiydi.
Defne çocuklarla kitaplarını okuyup onlara kitap yazma hakkında bilgiler verirken ben de okulun yemekhanesinde kadınlarla buluştum. Kız ve erkek çocuklarına neden eşit imkanlar sunmamız gerektiğinden, kadın olarak güçlerinin ve potansiyellerinin farkındalığına kadar pek çok konuda sohbet ettik ve dedik ki BİRLİKTE GELECEĞİZ.
Siz de bizi ihtiyaçlı bölgelerle buluşturmak isterseniz bize yazın.
Merhaba Kırıkkale nin Bahşılı ilçesinde görev yapmakta olan bir öğretmenin.İlcemizde bulunan kadınları sosya kültürel yönden geliştirmeyi çok istiyorum.Bunun için Okuyan Kadınlar Kulübünü kurduk.Kulubümüz 30 kadından oluşmakta.Sizleri kadınlarımıza tanistirmak için ilçemize bekliyorum🌻